logokuva

logokuva
Mahottomat esiintymässä valtakunnallisella kansanmusiikin ja -tanssin risteilyllä Folklandialla tammikuussa 2018.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Historian havinaa


Kansanmusiikkiryhmä Mahottomat on perustettu Lapinlahdella syksyllä 2004 syksyllä viiden soittajan ja laulajan voimin. Ensimmäisiä harjoituksia pidettiin Heinäahon vanhalla kyläkoululla. Onpa harjoituksissa nähty vuosien saatossa sittemmin toistakymmentä innokasta mussiikin tekijätä, mutta tällä hetkellä ryhmän iskujoukon koko on vakiintunut kutakuinkin kymmeneen mahottomaan.


Ryhmää on luotsannut ja ohjannut kyläpelimanni, hanurinsoittaja Petra Lisitsin-Mantere. Hänen sijaisenaan ovat toimineet kyläpelimanni, viulisti Riitta Väisänen, hanuristi Maarit Partanen sekä viulisti Mervi Väisänen.


Mahottomat oovat keekkaelleet tietysti Lapillahella sekä lähiseotuin tuntumassa, jopa Varpasjärvellä asti. Kolutuks oovat tullunna kaekki kolome Ysti-Kaeken Kansan vestivualia Lapillahen Alapitkällä ja sittemmin kaekki Siilifolk-vestivualit Siilinjärvellä.


Kaastisen vestivualilla soetettiin vuonna 2007 aenakkii neljä keikkoo ja onpa tuolla tullunna käätyvä sennii jäläkeen. Tornion Rajasoetossa ollaan soeteltu sekä Kuopijossa, Kangasniemellä, Puolangalla, Hankasalamen Kihvelissä, Iisalamessa ja Pielaveellä ja vähän muuvallakkii. Iisalamen Runnilla ollaan usseen essiinnytty iltamissa yhessä lapillahtelaesen Heenäahon Näätelmäpiirin kanssa. Essiintymisreessuja on kertynnä usseeta kymmeniä Savvoon ja erj puolille Suomee. Essiintymisiä taetaa takana olla jo satoja.


Porukkahenki on pysynnä vuosiin suatossa hyvinnii omaluatusena, ompa sitä pietty hyvänäkkii, aena alusta pittäen. Mahottommiin huumoria piäsöö vilikasemmaan Lassen vitseistä, mutta paekanpiällä essiintyissä se on parraemmillaan. Vues 2014 on Mahottommiin 10-vuotisjuhlavues, jotenka täättä hööryvä uutta historijjoo kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti